www.hendrikjansen.nl

Computertips

Gizmo's Tech Support Alert

Op deze website vind je The Best-ever Freeware Utilities List met vele gratis te downloaden computerprogramma's. De site wordt door Ian "Gizmo" Richards en een aantal vrijwilligers bijgehouden.
Gizmo was jarenlang de samensteller van de Support Alert Newsletter, waarin hij de lezer maandelijks informeerde over computerbeveiliging en bruikbare softwaretips gaf. De nieuwsbrief is in juli 2008 opgegaan in de Windows Secrets Newsletter.

 

Windows Secrets Newsletter

Voor iedereen die Windows als besturingssysteem op zijn of haar computer heeft staan, is de Windows Secrets Newsletter een belangrijke bron van informatie. De nieuwsbrief attendeert op virus- en andere aanvallen, softwareontwikkelingen, nieuws van Microsoft en andere softwareleveranciers, en bruikbare software. Er is een gratis editie en een meer omvattende editie waarvoor betaald moet worden.
 

Nieuwsbrief Computer!Totaal

De nieuwsbrief van Computer!Totaal bevat altijd een tip en product van de week, workshops, bespreking van de beste downloads en een product-test. De nieuwsbrief is gratis en verschijnt wekelijks.
 

Tips & Trucs Nieuwsbrief

Naast het tijdschrift Tips & Trucs is er ook een Tips & Trucs Nieuwsbrief. Deze verschijnt wekelijks en is gratis. Op de website zijn vele tips en trucs na te lezen.
 

Whois-informatie

Om erachter te komen van wie een domeinnaam (de naam van een site op het web) is, kun je zoeken in zog. whois-informatie:
- Whois (.aero, .arpa, .asia, .biz, .cat, .com, .coop, .edu, .info, .int, .jobs, .mobi, .museum, .name, .net, .org, .pro, and .travel). Met de daar gevonden informatie kun je verder zoeken.
- Nederlandse domeinnaamgegevens: SIDN.
- Een startpunt voor domeinnaamgegevens van andere landen: NORID.

 

Wat is m'n computer aan het doen?

In "taakbeheer" zijn de processen te zien die op de computer aan het draaien zijn. Om te zien wat al die "exe"-programma's en dll's betekenen, kun je terecht op de site process-dll.com. Laat je daarbij niet afleiden door de advertenties en informatie over virussen.